Alacsony energiafelhasználású otthon

Falazatunk belső hőszigetelő rétegének köszönhetően nem vész el energia a falak temperálására, ezáltal gyorsabban felfűthető az épület és kevesebb energia szükséges a belső lakótér megfelelő hőmérsékletének eléréséhez.

Rendszerünk alkalmazásával – tökéletes hőszigetelő képességének köszönhetően – ugyanazon mennyiségű energiafelhasználással több mint kétszer akkora hatás érhető el, mint a hagyományos szerkezetek esetében.

A Neopor® alapanyagunk apró grafitszemcséket tartalmaz, amelyek visszaverik a hősugárzást és az anyagnak ezüstszürkés csillogást kölcsönöznek. Ezek az infravörös abszorberek és visszaverők javítják a hőszigetelő képességet, ezért a Neopor-ból készült szigetelő táblák a Styropor® -ból gyártottaknál 20 %-kal vékonyabbak lehetnek.

A korszerű Neopor hőszigetelő képesség terén messze felülmúlja a többi anyagot. Ez az előny a környezetvédelmi mérleget tekintve is kifizetődő. A jelentős nyersanyag megtakarítás folytán kevesebb természeti erőforrásra van szükség, ugyanakkor a szigetelés révén csökkenthető a CO2-kibocsátás, ami értékes hozzájárulást jelent a klímavédelemhez.