Miért fontos a hőszigetelés?

Szakértők előrejelzése szerint az szén alapú energiaalapanyag-források az előre jelezhető  fogyasztás növekedésével néhány évtizeden belül  kimerülő félben lesznek.  Energiahiányra az adatok szerint valószínűleg nem kell számítani, de a piac törvényei szerint a források szűkülése átlagon felüli áremelkedést von maga után.  Mindezek mellett az árak gyors emelkedéséhez   az ökológiai és környezetvédelmi díjak illetve adók is hozzájárulnak még.

 

energiafelhEnergiafelhasználás

Az energia-állapotok vizsgálatakor nem szabad megfeledkezni arról az energiáról sem, amelyet az építő anyag előállításához használnak.

 

 

 

megoszlas

Az energiafelhasználás megoszlása egy háztartáson belül

Egy közepes vastagságú EPS hőszigeteléssel a téli fűtési szezonban, három hónap alatt annyi energiát spórolunk, mint amennyi az anyag előállításához kellett. A hab előállításakor közel 1,2 t széndioxid-emisszió keletkezik. Viszont ha egy épületet ezzel az anyaggal szigetelnek, akkor ötven év alatt  292 t-vel kevesebb széndioxid-kibocsátásra kerül sor.

 

 

hazEnergiatudatos építkezés

Az emelkedő energiaárak és környezetünk megóvásának sürgető kérdései előtérbe helyezték épületeink energiatudatosabb építését és azok átgondoltabb tervezését. Az épületek ideális tájolása és a helyiségeinek funkcionális elrendezése mellet fontos szerep jut a folytonos termikus burok megtervezésének és a megfelelő hőszigetelő anyag és annak vastagságának megválasztásának.
Akár a passzívház követelményeit vagy a jelenleg hatályos energetikai szabványokat vesszük alapul, egyértelmű, hogy az egyhéjú szerkezetek ideje leáldozóban van.

Meggyőződésünk, hogy a legköltséghatékonyabb megoldást az IsoShell falazóelemei jelentik. Az IsoShell építőelemei segítségével már a szerkezetépítés folyamán egy munkafázisban biztosítjuk a hőszigetelt, hőhídmentes és légtömörebb szerkezetet, amely jelentős előnyt eredményez más építési rendszerekkel szemben.

hagyományos szerkezetű épület

hagyományos szerkezetű épület

ICF szerkezetű épület

ICF szerkezetű épület