Az IsoShell miben MÁS?

Előzmények:

Rendszerelemeinket 9 év értékesítési és építési tapasztalatai alapján, gazdasági és műszaki számításokkal alátámasztva, az építtetők igényeit maximálisan szem előtt tartva fejlesztettük. Modern szerszámokkal ellátott hatékony gyártósorra tervezve, átgondoltabb rendszert fejlesztettünk. Minden tekintetében a legkorszerűbb és környezettudatosabb alapanyagok felhasználásával ár/érték arányában a leg versenyképesebb, új generációs termékkel tudjuk az energiatudatos építtetőket kiszolgálni.

Miért nem készül polisztirol (EPS) átkötő bordával?

– Habár a polisztirol átkötő bordával készülő elemek előállítása olcsóbb, viszont műszaki tartalmuk mára elavult, biztonsági és szerkezeti szempontból hátrányosak. Mi azért választottuk a műanyag átkötő bordákat mert számos előnnyel rendelkeznek a betonozás, vasalhatóság a hangcsillapítás, valamint a tűzvédelem területén. Az IsoShell rendszere így jobb akusztikai paraméterekkel rendelkezik, mivel az polisztirol gyöngyök membránja átvezeti a hangot a bordákon, így a polisztirol átkötések nagyban rontják a vasbeton fal akusztikai jellemzőit.

Konkurens cég, polisztirol árkötő bordái átégnek.

IsoShell műanyag átkötő bordával jobb hangcsillapítás érhető el ( 48dB) !!

– A műanyag bordák nagyobb mechanikai ellenálló képességet biztosítanak betonozás során, ezzel szemben a polisztirol átkötő bordára öntött beton mozgási energiája elmozdíthatja a falelemeket.

Polisztirol átkötők gyakorlatban kevésbé bírják a betonnyomást és betonozáskor szétrobbanhatnak az elemek, a vasalás elhelyezése miatt sok esetben ki kell vágni a polisztirol bordákat így gyengítve az elemeket.

Az IsoShell műanyag bordakiosztása elegendő teret biztosít a betonvasak elhelyezésére, ha ezt polisztirol bordákkal oldottuk volna meg akkor a függőleges vasak folytonossága illetve a szabvány által előírt minimális betontakarásának biztosítása gyakorlatilag lehetetlen feladat lenne.

– Az IsoShell rendszer vasbetonszerkezete homogén, a folyamatos 15 cm-es betonfalban nincsenek áttörések, megszakítások vagy szűkítések. Hiába a vasbeton fal szilárdsága, ha négyzetméterenként 16db kb. 5×12cm-es polisztirol átmenő réssel rendelkezik, ezek nagyban rontják a szerkezet a tűz terjedésével szembeni ellenálló képességét. A statikai merevségét az is negatívan befolyásolja, hogy a vaskos polisztirol bordák soronként nem esnek pontosan egymás fölé.

Az IsoShell falelemek tűzvédelmi besorolása B REI 120, és ezt extra rétegek nélkül csak 1 rtg tűzálló gipszkertonnal éri el. A 120 percen túl sem tud átégni a 15 cm -es betonmag.

A Polisztirol átkötők ezzel szemben csak 5 percig tudnak ellenállni, míg a tűz akadály nélkül átjut a falon.

Mi ezekben a paraméterekben nem ismerünk kompromisszumot, ezeket a hiányosságokat nem tartjuk vállalhatónak.

Képzeljük csak el, hogy a hurrikánok által veszélyeztetett övezetben, egy 160 km/h sebességű léc 9% eséllyel könnyedén áthatolhat az amúgy áthatolhatatlan falon.

– Az IsoShell műanyag átkötő bordák hőszigetelő kéregben lévő talpához csavarozással rögzíthetünk gipszkartont vagy egyéb tárgyat is. Ez polisztirol borda esetében fordítva működik, egy polc felfúrásánál jó esélyünk van a puha bordát eltalálni, és akkor kezdhetjük elölről a polc elhelyezését.

Az elemeken jelölve vannak a bordák helyei, függőleges irányban pedig nem folytonosak így akadály nélkül vezethetőek a gépészeti vezetékek függőlegesen és vízszintesen egyaránt !!

– A műanyag átkötő bordák speciális kiképzése lehetővé teszi, hogy a betonfészkesedés nélkül, teljesen kitöltse a falazóelemeket. A polisztirol bordák alá nem lehet belátni, bármikor bárhol kialakulhat fészek.

instantCalculator