Az innovatív építési rendszer

innovacioAz IsoShell építési rendszer az úgynevezett ICF (bennmaradó hőszigetelt zsalu) építési technológia képviselője, amely az alacsony energiafelhasználású és fenntartható épületek építésénél játszik fontos szerepet.

Az energiatudatos építészet iránti elhivatottságunkat bizonyítandó, cégünk egy olyan új generációs ICF falazóelem fejlesztett, amely felveszi a versenyt és helytáll az összes alternatív megoldással és kihívással szemben, mind a bekerülési költséget, mint a minőséget illetően.

Egyszerű építhetősége mellett fokozottan energiatakarékos házat vagy akár passzívházat is építhetünk belőle. Maga a technológia nem új keletű, német találmány, közel 60 éve fejlesztették ki a második világháborút követően, amikor egyszerű, gyors és költséghatékony megoldásokra volt szükség, ez egybeesik a polisztirol keményhab hőszigetelés feltalálásával.

Falazóelemünk külső és belső hőszigetelő kéreggel rendelkezik, amely rendkívül hatékony módja a hőszigetelésnek, a köztük lévő 15 cm betonmag szilárdsága pedig a masszív és a talajmozgásoknak is ellenálló szerkezetet adja, amely mint egy hőtároló, hő tehetetlenségi közeg biztosítja az ellenállást a külső hőmérséklettel szemben.

Az elemek speciális kapcsolódási megoldása (nútok) lehetővé teszi, hogy ragasztóanyag nélkül, szárazon építsük a falakat és egyben hőhídmentes zárást biztosít a külső és belső hőszigetelő rétegnek. A megszakítás nélküli, folytonos termikus burok kialakítása fontos tervezési feladat és elengedhetetlen a hőszigetelő pajzs létrehozásához.

Elemeink gondosan megválasztott alapanyaga a grafitos EPS (expandált polisztirol), amely biológiailag semleges és 100%-ban újrahasznosítható. Anyagában grafit szemcséket tartalmaz, amik apró hő tükörként funkcionálnak, ezáltal közel 20%-kal jobb a hőszigetelési tulajdonsággal felruházva elemeinket. Építési rendszerünk jelenleg a leggazdaságosabb és Öko-hatékonyabb hőszigetelési-építési technológiát képviseli.

E technológia segítségével lényeges többletköltség és extra technikai megoldások nélkül is elérhető közelségbe kerül akár a passzív ház kivitelezése. Az IsoShell rendszeréből épült házak a lehető legnagyobb energia megtakarítást teszik lehetővé emellett a Öko-lábnyomuk a lehető legkisebb méretű.

Az IsoShell épületek főbb tulajdonságai a könnyű és olcsó fenntarthatóság mellett, hogy bekerülési költségük nem haladja meg a hagyományos technológiákkal épület házakét, sőt a járulékos előnyei már a szerkezetépítés fázisában előnyt biztosítanak a költségekben (egy lépésben építünk szerkezetet és hőszigetelünk). Építési rendszerünk átgondoltsága precízebb, gyorsabb és minőségi szerkezetépítést eredményez (légzáró + hőszigetelt+ teherbíró), viszont innovatív jellege ellenére is lehetőségünk van az önerős, házilagos kivitelezést.

Fenntartható • • Környezettudatos • • Újrahasznosítható • • Masszív • • Időtálló

Az IsoShell rendszeréből épült házak a lehető legnagyobb,
akár 70%-os energiamegtakarítást tesznek lehetővé.