Mennyivel drágább egy passzív ház?

Egy két lábbal a földön járó embernek, ha nem is az első, de számára mindenképp a leg lényegesebb kérdés, hogy mennyi többlet költséget jelent számára a passzívház követelményeknek való megfelelés. Érdemes-e minden áron passzív házat építeni, pontosan mennyiből hozható ki egy passzív ház? A passzív ház felár már a tervezési díjnál jelentkezik. Sokkal részletesebb számításokat és terv kidolgozottságot igényel, gyakorlatilag komplett építész kiviteli tervet követel meg, csomóponti részletrajzokkal.

Egy jó terven túl, amely tartalmazza a jól megoldott csomóponti részletrajzokat, meghatározza számítások alapján a megfelelő vastagságú hőszigetelést, kialakítása előnyös felület térfogat arányú, elhelyezése ideális tájolás szempontjából és nem rendelkezik eltúlzott üvegfelületeket, még mindig csak az első, de alapkövetelménye, akár csak egy alacsony energiafelhasználású épületnek. Mert, hogy a tervek alapján még csak ez a szint garantálható.

Ami egy passzívház megvalósításához elengedhetetlen az a szakszerű és minden folyamatában kontrolált kivitelezés. Cégünk felkészülten áll rendelkezésére minden energiatudatos építtetőknek és meg tud felelni a kor műszaki elvárásainak. Forrás.